Lekker het water op in de zomervakantie

Kijk jij nu ook al uit naar de komende zomervakantie? Ik wel hoor! Ik ben zelfs al allemaal plannen aan het maken. Lijstjes met dingen die ik wil gaan doen. En geloof mij, ik heb daar meerdere zomervakanties voor nodig. Maar goed, wat in een goed vat zit, dat verzuurt niet. De komende zomervakantie ga ik in ieder geval vissen in eigen land. Lekker langs de waterkant zitten en helemaal tot rust komen. En als dat me gaat vervelen kan ik altijd nog een boot huren. Een flinke boot waar ook mijn beste vrienden op mee kunnen. Biertje erbij en lekkere broodjes en ondertussen lekker praten over van alles en nog wat. Niet alleen vrouwen doen dat hoor!
Boot huren

Want het water blijft trekken in de zomer

We wonen natuurlijk in een waterrijk landje. Met alle voorzieningen om ook nog eens echt te kunnen genieten van en op het water. De waterkwaliteit is dusdanig goed dat je je geen zorgen hoeft te maken. En is er een keer blauwalg gesignaleerd, dan zijn er voldoende andere plekken om te ontdekken. En dat is wat het water in Nederland zo leuk maakt. Het is overal hetzelfde, maar toch ook overal weer totaal anders. Je kunt iedere dag langs het water zitten en steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Geweldig!

Met een boot het water op

Het hebben van een boot blijft een jongensdroom. Helaas zal dat ook zo blijven. Maar the next best thing is het huren van een boot. Je hebt dan geen zorgen over onderhoud en andere nare klusjes. Je huurt de boot bij een goede verhuurder en hij zal ervoor zorgen dat je er veilig mee het water op kunt. Het kan natuurlijk wel zijn dat je vaarbewijzen nodig hebt. Maar dat moet geen probleem zijn. Het volgen van deze cursussen moet je gewoon zien als voorbereiding op je vakantie.

Lekker zwemmen, varen en spelen op het water

Of je nu graag in je eentje gaat vissen of juist het liefst met je kinderen het water op gaat, de mogelijkheden zijn er. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je kinderen hun zwemdiploma’s hebben gehaald en dat je met ze blijft oefenen in het zwembad. Ook is het van belang dat er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn getroffen als je een boot hebt of huurt. Denk dan aan reddingsvesten en zwemvesten, bijvoorbeeld. Zorg er ook voor dat je kinderen veilig kunnen zitten als jij de motor even opentrekt. Het zou jammer zijn als je ze onderweg verliest.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie