Alles wat je moet weten voor een festivalbezoek

De zomerperiode is begonnen en daarmee is ook het festivalseizoen van start gegaan. De meest gezellige grote en kleinere festivals openen hun (figuurlijke) deuren en veranderen in de topics van het moment. Voordat je een festival bijwoont en tijdens het feesten zelf zijn er aantal dingen die je goed moet onthouden en regelen. Achteraf komen wij mensen altijd op dingen die we toch liever anders of op een ander moment hadden gedaan. In deze blog bespreken we daarom de praktische zaken voor het bezoeken van een festival (of festivals natuurlijk). Heb jij een aantal festivals op de planning staan? Lees vooral even verder.

Kaartjes kopen

Als jij en je vrienden hebben besloten om naar dat ene toffe festival te gaan, moeten er kaartjes gekocht worden. Op het moment dat je de kaarten (online) hebt gevonden is het heel belangrijk om de betrouwbaarheid te checken. Het komt de laatste tijd helaas steeds vaker voor dat mensen worden opgelicht en valse kaarten of helemaal geen kaarten ontvangen na het betalen. Door eerst reviews te bekijken en de website of persoon waar de kaartjes van komen goed te checken, voorkom je een hoop gedoe en teleurstelling. Kaartjes kopen bij de grotere en bekendere sites is vaak het best. Misschien betaal je iets meer, maar je krijgt er wel een hoop zekerheid voor terug.

Op het festival

Het is de bedoeling dat je echt gaat genieten van je feestje in de buitenlucht. Een dansje met je eigen mensen doen is altijd leuk, maar het is nog veel leuker om ook met anderen te socializen. Je leert op deze manier mensen kennen en wie weet zit er wel een toekomstige vriendschap in. Veel mensen vinden het lastig om op vreemden af te stappen, maar met een paar drankjes op moet het zeker lukken. Niet het aantal waarbij de verslavingszorg ingeschakeld moet worden natuurlijk. Als je het met mate doet krijg je genoeg lef om op gezellige mensen af te stappen en blijft de verslavingszorg heel ver weg.

Terug naar huis

Je zal het misschien niet denken, maar er zijn altijd mensen die van tevoren niet bedenken hoe ze naar huis gaan. Met festivals heb je vaak het geluk dat ze niet tot erg laat duren. Een rit met het openbaar vervoer is gewoon mogelijk. De betere manier om echt van begin tot eind van het festival te kunnen genieten is het regelen van een lift vóórdat je op het festival bent. Je kunt zo uren lang genieten van je feest, omdat je weet hoe je weer aar huis zal keren.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie