Hersentraining voor je hond

Iedereen weet dat een hond beweging en gezonde voeding nodig heeft voor een gezond leven. Op deze manier zal je hond gezond ouder worden. Maar net als mensen heeft een hond ook behoefte aan een scherpe geest. Er zijn vele verschillende manieren om je hond z’n hersenen scherp en slim te krijgen en houden. Op deze manier zal je slimme hond ook beter te trainen zijn en zich beter gedragen. In dit artikel bespreken we een aantal manieren om je hond scherp van geest te houden.

Gezond lichaam en geest

Zoals ik aangaf in de inleiding, en zoals de oude Grieken en Romeinen al wisten, horen een gezond lichaam en een gezonde geest bij elkaar. Daarom is de eerste stap je hond vaak naar buiten te laten en veel met hem te spelen. Door gezonde voeding en veel lichaamsbeweging zal je hond veel beter functioneren, zowel fysiek als mentaal. Maar net zoals mensen puzzels hebben om hun hersenen scherp te houden hebben honden dat ook. Een van de leukste voor je hond zijn speeltjes waarvoor hij zijn intelligentie nodig heeft. Voorbeelden zijn de speeltjes van Kong waar de hond puzzels moet uitvogelen. Als het hem lukt krijgt de hond een snoepje.

Beloning & uitdaging

Op deze manier staat er een beloning tegenover de uitdaging. Het gebruiken van dergelijke speeltjes heeft vele voordelen voor je hond. Zo zorgt het ervoor dat je hond minder last heeft van verveling en stress. Als je je hond niet genoeg activiteiten geeft zal hij waarschijnlijk slecht gedrag gaan vertonen en bijvoorbeeld dingen in het huis kapot maken. Om deze redenen is het belangrijk je hond actief te houden met zowel fysieke als mentale inspanning. Dagelijks een uur met je hond spelen helpt maar je kun je hond ook zichzelf zoet laten houden met speeltjes zoals die van Kong.

Een van de leukste speeltjes is een bal waar je hondensnoepjes in kunt stoppen. De hond kan op deze manier spelend en denkend zijn snoepjes tevoorschijn toveren. Door een hond op deze manier hersentraining te laten doen zal hij als hij ouders is ook minder last krijgen van kwalen. Hersenziekten zoals Alzheimer die ook vaak bij mensen voortkomt kan bijvoorbeeld ook bij honden voorkomen. Het gebruiken van hersentraining voor je hond zal de kans hierop aanzienlijk verminderen.

De manier waarop je traint is ook belangrijk voor de hersen ontwikkeling van je hond. Als je gebruik maakt van straffen om slecht gedrag af te weren zal je hond een lagere zelfwaarde krijgen en je minder vertrouwen. Dit zorgt ervoor dat leren langzamer gaat. Kies daarom ervoor om positieve training te gebruiken.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie