Wat is de beste manier om al je restafval te verwerken?

Iedereen heeft wel te maken met restafval, want elk bedrijf produceert simpelweg restafval. Restafval betekent de afvalstroom die overblijft nadat al het recyclebare afval is gescheiden. Restafval betekent met andere woorden afval dat niet meer gescheiden kan worden. In de meeste gevallen is het afval dat normaal gesproken in de prullenbak wordt gegooid. Vaak laten bedrijven de verwerking van hun restafval over aan de plaatselijke gemeente. Alleen is de gemeente in veel gevallen duurder dan een afvalinzamelingsbedrijf. Je kunt dus als bedrijf zijnde er beter voor kiezen om de verwerking van je bedrijfsafval te laten verzorgen door een afvalinzamelingsbedrijf. Tegenwoordig is het bovendien mogelijk om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten. Het bedrijf waar ik werkzaam ben heeft sinds kort ook de keuze gemaakt om een restafvalcontainer te huren bij een erkend afvalinzamelingsbedrijf.

Waarom de keuze voor een afvalinzamelingsbedrijf?

Het bedrijf waar ik werk heeft altijd hun restafval laten verwerken door de gemeente. Maar wij kwamen erachter dat we goedkoper uit zouden zijn als we een restafvalcontainer zouden huren bij een afvalinzamelingsbedrijf. Wij hebben dus vanuit een financieel oogpunt onze keuze gemaakt. Daarna kwamen wij erachter dat het afvalinzamelingsbedrijf zelfs het restafval tijdens de verbranding omzet in energie. Wij dachten namelijk altijd dat restafval niet kon worden gerecycled en dus op een grote hoop werd gegooid. Maar dat het ook nog zou worden omgezet in energie hadden wij nooit gedacht. Omdat wij als bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, waren wij erg enthousiast over het duurzame proces van afvalverwerking.

Wat houdt een abonnement eigenlijk in?

Bij het afsluiten van een abonnement bij een afvalinzamelingsbedrijf dien je rekening te houden met de soort afval die verwerkt moet worden, de grootte van de container die je wilt huren en hoe vaak deze container geleegd moet worden. Nadat je voor jezelf de keuzes gemaakt hebt, kun je een abonnement afsluiten. Je hebt daarna geen omkijken meer naar je bedrijfsafval en kunt daardoor je tijd effectiever besteden aan belangrijkere dingen. Overigens is het belangrijk om te melden dat er een aantal dingen bij het abonnement zitten inbegrepen. Dingen zoals de levering van een container op locatie, het legen van de container, het verwerken van het restafval en de milieutoeslagen zitten allemaal bij het abonnement inbegrepen. Dat maakt het enorm prettig, want alle taken worden bij je uit handen genomen. Het zorgt ervoor dat je geen omkijken meer hebt naar je bedrijfsafval.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie