Maak jij weleens een modeblunder?

De meeste mensen kiezen een hele outfit uit en gaan dan pas zoeken naar een paar schoenen om de kleding mee af te maken. Het probleem hiermee is alleen dat de kans groot is dat ze niet zo goed bij de gehele look passen als. Er zijn manieren om voor eens en altijd de verkeerde keuze voor sneakers en laarzen tegen te gaan. Wil jij weten hoe je nooit meer een blunder maakt met het combineren van kleding en schoenen? Wij delen de tips voor een stijlvol leven graag met je in deze blog.

 Jassen en schoenen

Als je over straat loopt, zien mensen je trui niet als je er een jas overheen draagt. Met een paar sneakers of laarsjes eronder is je outfit voor buiten zo goed als af. Je keuze voor de jas en de gympen of laarzen moeten dan ook op elkaar afgestemd zijn. Heb je een jas aan die totaal niet past bij de schoenen die je draagt dan is outfit bij voorbaat al niet geslaagd. Door eerst na te denken over de uitstraling die je look moet hebben en vervolgens te kiezen tussen, hakken, sneakers en dergelijke heb je meer kans op succes.  Het klinkt misschien gek, maar de onderkant van de outfit is meestal de basis. Je trui en accessoires moeten bij deze basis passen om  een leuke outfit te realiseren.

Accessoires matchen

De een vindt het helemaal niets, terwijl een ander niet zonder kan. Van accessoires moet je echt houden, want als dat niet het geval is zul je ze niet snel dragen. Veel mensen denken soms dat het toevoegen van een ketting of armbanden de outfit zal afmaken. Wij zijn het er zeker mee eens dat het schoon is om accessoires bij de kleding te doen. Denk er wel om dat het ook echt past bij je schoenen en eventueel je tas. Dit zijn twee opvallende onderdelen van je kleding en dus moet alles hier mee matchen.

Je collectie uitbreiden

Soms lijkt het nadat je een hoop nieuwe dingen hebt gekocht alsnog alsof je niks hebt. De reden hiervan is dat we snel geneigd zijn om dingen in dezelfde stijl die op elkaar lijken kopen. Op het moment dat je dan iets nodig hebt dat niet in je kast zit, denken we dat we weinig kleding hebben. In feiten lijken de meeste dingen gewoon op elkaar. Dat kan aan de kleur, pasvorm of het model liggen. Probeer voortaan dus om andere items aan te schaffen dan je normaal zou doen.

Geef een reactie